פעולת IN VITRO ACTIVATION או בקיצור IVA מבוצעת בישראל מפברואר 2020. כל זאת התאפשר לאחר חזרתו של ד"ר גרין מהשתלמות (FELLOWSHIP) ביפן אצל אחד ממפתחי השיטה פרופ' קוואמורה (KAWAMURA).

בסיס ההצלחה של הפעולה תלוי בהערכה נכונה של המטופלות. מכיוון שבמטופלות עם תפקוד שחלתי ירוד יש יותר רקמת צלקת בשחלות וזרימת הדם בשחלה ירודה יחסית לשחלות תקינות אנו מודדים את זרימת הדם בשחלות לפני הניתוח. לצורך זה, נרכשה תוכנה ייחודית ליחידת האולטראסאונד שבעזרתה אנו מודדים פרמטרים של זרימת דם בתוך השחלה ובסביבתה באמצעות טכנולוגיה סונוגרפית מתקדמת.

מבדיקת הנתונים של מאות מחזורי גירוי שחלתי במטופלות לאחר IVA נמצא כי יש חשיבות עליונה לאיזון הורמונלי לפני ביצוע הפעולה, כאשר הזמן הנדרש להגיע לאיזון משתנה ממטופלת אחת לשניה כתלות בחומרת הירידה בתפקוד השחלתי. לכן במהלך ההכנה לפעולה כל מטופלת תקבל תוכנית טיפול ומעקב לצורך איזון הורמונלי מיטבי לפני הפעולה.

פעולת הIVA דורשת ניתוח זעיר פולשני (לפרוסקופיה). הפרמטר הכי חשוב שתלוי בידי המנתחים הוא לבצע את כל הפעולה מהתחלה עד הסוף ללא שימוש באנרגיית חשמל או חום. שימוש באמצעי חום לצריבה בניתוחי שחלה פוגע משמעותית בזקיקים ובתפקוד השחלתי ומוריד את סיכוי הרקמה להשתרש. לכן באגף חדרי הניתוח המתקדם ביותר בישראל, הפעולה מבוצעת עם שימוש בטכנולוגיית תלת-מימד עם מסכים מיוחדים מסביב לצוות המנתח ומשקפי תלת-מימד, אשר מאפשרים דיוק גבוה בכל תנועה במהלך הניתוח, ועל ידי כך מניעה מפגיעה ברקמות רכות ודימומים מיותרים במהלך הניתוח

הצוות הייעודי מבצע את פעולת הIVA בחדר ניתוח בעזרת הדמיית תלת-מימד

הפעולה כוללת שתי "עמדות עבודה" , האחת היא שולחן חדר ניתוח משוכלל ומותאם לניתוחים זעיר פולשניים (לפרוסקופיה) ובמקביל עמדה שניה שבה מתבצע עיבוד רקמת השחלה אשר מיועדת לעבור בצורה סטרילית חזרה אל המנתחים להשתלה במטופלת. ולכן, הארגונומיה של חדר הניתוח ואימון הצוות טרם הפעולה הוא בעל חשיבות עליונה כדי שהפעולה תעבור בהצלחה וללא סיבוכים.

אירגון שתי עמדות העבודה צמודות אחת לשניה בחדר הניתוח